Kuveyt Genel Nitelikli Ticaret Heyeti (19-22 Kasım 2023)

Sayın Üyemiz;

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) organizasyonunda, Kuveyt ile olan dış ticaret hacmimizi artırmak ve firmalarımızın yeni iş birlikleri tesis etmeleri, pazar araştırması yapmaları ve yeni iş ve yatırım fırsatlarını değerlendirmeleri amacıyla Kuveyt’e bir ticaret heyeti düzenlenmektedir!

KUVEYT PAZARINDAKİ FIRSATLARI KEŞFEDİN! Yeni müşteriler bulun, pazar araştırması yapın, ikili görüşmelere katılın, potansiyel müşterilerinizle buluşun.

Tarih
19-22 Kasım 2023

Başvuru için son tarih:
29 Eylül 2023, Cuma

Sektörler

Heyet tüm sektörlerimize açıktır.

Katılım Ücreti:
Ekonomi Sınıfı Uçak Biletli Katılım Ücreti: 1.500 USD

 

 

Başvuru:

Heyete ön başvuru için delegations.tim.org.tr/event/kuwait-kuwait-city-2023 internet bağlantısında yer alan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Firma bazlı yapılacak ön çalışmanın ardından heyete katılımı uygun görülen firmalarımızdan Ekonomi Sınıfı uçak biletli katılım paketi için 1.500-USD tahsil edilecektir.

 

 

 

KUVEYT GENEL NİTELİKLİ TİCARET HEYETİNE İLİŞKİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 

  • Kuveyt’e gitmek isteyen Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Resmi (diplomatik, hizmet ve hususi) pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar olan seyahatleri için vizeden muaftırlar.

 

  • Pasaportlarında İsrail vizesi ya da İsrail’e giriş damgası bulunan şahıslara Kuveyt’e giriş vizesi verilmemekte ya da ülkeye girişlerine müsaade edilmemektedir.

 

  • Alkol, silah, uyuşturucu, domuz eti, pornografik malzeme ve İsrail malları ile bu ülkeye ilişkin belgelerin ülkeye sokulması yasaktır. Ülkeye giriş ve çıkışta, yolcu beraberindeki her türlü valiz ve çanta x-ray cihazından geçirilmektedir.

 

  • Heyete katılım için öncelikle delegations.tim.org.tr/event/kuwait-kuwait-city-2023 internet adresinde yer alan Başvuru Formu’nun doldurulması gerekmektedir. 20 Kasım 2023 günü Kuveyt’te düzenlenecek ikili iş görüşmeleri kapsamında firma eşleştirme hizmeti alınacak olup, Heyet Başvuru Formu’nda paylaşılan sektör bilgileri doğrultusunda firmalarımızın katılımlarına dair bir ön değerlendirme yapılacaktır. Katılımı uygun görülen firmalarımıza konuya ilişkin bilgilendirme e-posta aracılığıyla yapılacaktır.

 

  • Katılım bedeli, aşağıda belirtilen paket kapsamında ekonomi sınıfı uçak bileti ile seyahat için 1.500-USD’dir. Katılım bedelleri, ön başvuru onayı alındıktan sonra tahsil edilecek olup, İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) Genel Sekreterliği’nin banka hesap bilgileri ön onay almış firmalara iletilecektir.

 

  • Heyete katılım, başvuru formunun doldurulup ödeme yapılması ile kesinleşmektedir.

 

  • Katılım bedeli ödemelerinin, başvuran firma hesabından banka yolu ile yapılması gerekmektedir.

 

  • Heyete katılım kontenjanla sınırlı olup, başvuru ve ödemelerin son güne bırakılmaması önem arz etmektedir.

 

  • Türk ve yabancı alımcı firmalar arasındaki ikili iş görüşmeleri eşleştirme hizmeti alınan danışmanlık firmasınca (B2B firması) ayarlanacaktır. Ulaşan başvurulardan öncelikle Türk katılımcı listesi kesinleştirilecek olup, kesin katılımcı olan firmalarımız adına B2B firmasınca yabancı potansiyel satın alımcılar tespit edilerek görüşmelerin yapılacağı gün etkinliğe davet edilecektir.

 

  • B2B görüşmeleri esnasında katılımcı firmalarımız eşleştirme yapılan yabancı firmalarla bireysel olarak görüşecek olup ihtiyaç halinde tercümanlık hizmeti verilecektir.

 

  • Ön başvuruları olumlu sonuçlanan firmalarımız için heyete katılım ödeme dekontlarının İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine ([email protected]; [email protected]) ulaşmasıyla kesinleşecek olup, heyet hazırlık çalışmaları kapsamında katılımcı adına B2B eşleştirme hizmeti alınan firmaya ödeme yapılması, uçak biletlerinin kesilmesi, otel rezervasyonlarının yapılması dahil olmak üzere herhangi bir harcama yapılması ardından katılımcının katılımını iptal etmesi durumunda ücret iadesi yapılamamaktadır.

 

  • Heyete başvurduğu ve katılım bedelini ödediği halde, yabancı firma ile eşleşmesi yapılamayan katılımcı firmanın heyete katılması mümkün olmamakta ve bu durumda yatırmış olduğu katılım bedeli firmaya iade edilmektedir.

 

  • Ülkeye girişte yapılacak gümrük kontrollerinde başvuru sahibinin geçmişte Kuveyt’e giriş-çıkışta yaşamış olabileceği olumsuz durumlar (sınır dışı, vize süresini geçirme vb.) nedeniyle kişinin kendisinden kaynaklı yaşanabilecek sorunlarda Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri sorumlu olmayacak ve bu gibi durumlara istinaden yapılacak iade talepleri kabul edilmeyecektir.

 

  • Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nin Kuveyt Ticaret Heyeti’ni mücbir sebepleri dikkate alarak iptal etme hakkı saklıdır.

Katılım Ücretine Dâhil Olan Hizmetler:

 

  • İstanbul – Kuveyt – İstanbul Gidiş-Dönüş Ekonomi Sınıfı Uçak Biletleri
  • 5 Yıldızlı Otelde 3 gece konaklama
  • Heyet kapsamındaki araç transferleri
  • İkili İş Görüşmeleri (B2B)
  • Toplantı günü gerek duyulduğunda tercüman hizmeti
  • Toplantı günü öğle ve akşam yemeği
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Yurtdışı Çıkış Harç Pulu

 

 

İletişim:


Ayrıntılı Bilgi için:

Kayhan AKTÜRK – İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri

E-posta: [email protected]   Telefon: 0212 454 02 00 (Dahili 0339)

 

Uğur GÜMÜŞ - İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri

E-posta: [email protected]   Telefon: 0212 454 02 00 (Dahili 0292)  

 

Gürkan KARAMAN – Türkiye İhracatçılar Meclisi

E-posta: [email protected] Telefon: 444 0 846 (Dahili: 1090)

Taslak Program ve Duyuru Görseli aşağıda bulunmaktadır.

Bilgilerinize,

Saygılarımızla.