İnovaTİM İnovasyon Yarışması Başvuruları Hk. (Son Başvuru: 30 Kasım 2021)

İnovaTİM İnovasyon Yarışması

 

İnovaTİM İnovasyon Yarışması 2020 yılında Türkiye'de bir ilke imza atarak özgelecek isimli özel bir algoritma ile gençleri birlikte verimli çalışabileceği takım arkadaşları ile bir araya getirdi. Tamamen dijital ortamda gerçekleşen yarışmada takımlar pandeminin yol açtığı sorunlara çözümler üreterek projeler geliştirdi.

 

Ülkemizin 103 farklı üniversitesinin 86 farklı bölümünden, 3.218 yarışma başvurusu alındı. Alınan başvuruların %40'ı kadın %60'ı erkek olup tüm başvuruların %50'sini 20, 21 ve 22 yaşındaki gençler oluşturdu. Pandemi sırası ve sonrası kategorilerinin birincilerine 25.000 TL, ikincilerine 20.000 TL, üçüncülerine 15.000 TL olmak üzere 2 kategorinin ilk üçüne toplamda 120.000 TL ödül verilmiştir. Yarışma kapsamındaki 3 kategoriden biri olan pandemi öncesi kategorisinin kapatılması ile kategori ödülü olan 60.000 TL pandemi sırası ve sonrası kategorilerinde dereceye giremeyen 24 projeye eşit olarak (2.500 TL) dağıtılmıştır. 30 projeye toplamda 180.000 TL para ödülü verilmiştir.

Geçtiğimiz yıl elde edilen deneyimler neticesinde güncellenen “Özgelecek” algoritması ve yeni dijital altyapısı ile 2021 yılında yinelenecek olan İnovaTİM İnovasyon Yarışması 3 ana başlıkta ve 9 farklı alt başlıkta düzenlenecek olup yarışma konuları aşağıda sunulmuştur.

 

1- Doğanın Korunması;

 

 Kuraklık, temiz su ihtiyacı

 Yenilenebilir enerji, enerji tasarrufları

 Geri ve ileri dönüşü

 Yukarıda belirtilen başlıklar dışında Doğanın Korunması ana başlığına yönelik gerçekleştirilecek bir proje.

 

2- Yapay Zeka ve Gelecek Tahminleme;

 

 Sağlık Alanı

 Üretim Planlama / Verimlilik

 İhracat Pazarları

 Yukarıda belirtilen başlıklar dışında Yapay Zeka ve Gelecek Tahminleme ana başlığına yönelik gerçekleştirilecek bir proje.

 

3- Sürdürülebilirlik;

 

 Gıda

 Verimin Arttırılması

 IoT Tabanlı Uygulamalar

 Yukarıda belirtilen başlıklar dışında Sürdürülebilirlik ana başlığına yönelik gerçekleştirilecek bir proje.

 

 

Belirlenen konu başlıklarında düzenlenecek olan yarışma kapsamında; başvuru, takımlaşma, raporlama, finalistlerin belirlenmesi ve final projelerinin değerlendirilmesi, başarılı bulunan proje sahiplerine verilecek ödüllere ilişkin süreç detayı aşağıda sunulmuştur.

 

BAŞVURU: Önlisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri www.inovatim.org  ve Kariyer Gelişim Akademisi (Karga Karga) dijital altyapılarından başvuru süreçlerini tamamlayabileceklerdir.

 

TAKIMLAŞMA: Yarışmaya başvuru gerçekleştirmek isteyen öğrenciler ilgili dijital altyapılar üzerinden Kariyer Gelişim Akademisi (Karga Karga) uygulamasının geliştirdiği özgelecek algoritmasına uyumlu olarak takımını ister kendisi oluşturabilecek isterse de özgelecek algoritmasının otomatik olarak oluşturmasını isteyebileceklerdir. Özgelecek algoritması öğrencilerin 130 soruya verdikleri cevap doğrultusunda özel bir rapor çıkarmaktadır.

Rapor 5 ana faktör – Nevrotizim, Dışa Dönüklük, Yenilikçilik, Uyumluluk, Sorumluluk – ve 25 alt faktör – Girişkenlik, Sosyallik, Atılganlık, Dinamizim, Pozitif Yaklaşım, Hayal Gücü, Estetik Eğilim, Maceraperestlik, Zihinsel Merak, Açık Görüş, Ekibe Güven, Açık Sözlülük, Yardım Severlik, İşbirliği, Merhamet, Yeteneklerine Güven, Düzen, Kurallara Uyum, Başarı Odaklılık, Öz Disiplin, Endişe, Asabiyet, Depresyon, Sosyal Kaygı ve Hassaslık'tan oluşmaktadır. Algoritma her bir alt faktörün birleşimi ile 10 farklı tipoloji – Genel Ruh Hali, Savunma Tarzı, Öfke Kontrolü, Dürtü Kontrolü, İlgi Yönetimi, İlişki Yönetimi, Faaliyet Tarzı, Tutum Tarzı, Öğrenme Tarzı, Yardım Yönelimi- çıkarmakta ve tipolojilerin birleşimiyle kişilerin yarışma takımları içerisinde uygun olabileceği roller belirlenmektedir.

 

RAPORLAMA: Yarışma takımlarının oluşması ile takımlar seçtikleri ana başlık altında çalışmalarına hızla başlayarak PDR (Preliminary Design Review/ Ön Tasarım İncelemesi) raporu öncesi zorunlu 3 online toplantı gerçekleştirerek çözüm önerilerini projelendirmeye başlayacaktır. Ekipler ürettikleri projeleri PDR raporu ile sistem üzerinden İnovaTİM yönetim ekibine ileteceklerdir. Online olarak incelenen PDR raporları sonrası ekiplere geri bildirimler sağlanacak ve ihtiyaç halinde PDR raporunda yer alan eksik bilgilerin tamamlanması istenecektir. PDR raporu başarılı bulunan projelerden CDR (Critical Design Review/ Kritik Tasarım İncelemesi) sunumlarını hazırlamaları istenecektir. Online olarak incelenen CDR sunumları sonrası ekiplere geri bildirimler sağlanacak ve ihtiyaç halinde CDR sunumunda yer alan eksik bilgilerin tamamlanması istenecektir

 

FİNAL: Eksikleri tamamlanmış ve yapılan incelemeler sonrası başarılı bulunmuş projeler final jüri sunumlarına katılmaya hak kazanacaktır. Final jüri sunumlarına katılarak değerlendirilen ve başarılı bulunan projeler Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğinde açıklanarak ödülleri takdim edilecektir.

 

ÖDÜL TÖRENİ: Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğinde gerçekleştirilecek ödül töreninde final jüri değerlendirmeleri sonucunda 3 farklı ana başlık birincisine 40.000 TL, ikincisine 35.000 TL, üçüncüsüne 25.000 TL olmak üzere toplamda 300.000 TL para ödülü verilecektir.

 

Son Başvuru: 30 Kasım 2021

 

PAYLAŞ