THY' nin ilk direkt uçuşu kapsamında Meksika İş Heyeti Ziyareti, 22-24 Ağustos 2019

Sayın Üyemiz;

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ten alınan bir yazıda Türkiye-Meksika İş Konseyi tarafından, THY'nin Meksika'ya gerçekleştireceği ilk direkt uçuşu vesilesiyle 22-24 Ağustos 2019 tarihleri arasında Meksika'ya bir iş dünyası heyeti ziyareti gerçekleştirileceği belirtilmiştir. Anılan ziyaret kapsamında T.C. Meksiko

Büyükelçisi Sayın Timur Söylemez, Meksika'nın önde gelen iş dünyası kuruluşları ve temsilcileri ile temaslar gerçekleştirilmesi planlanmakta olup, BBVA Bancomer iş birliğiyle bir yatırım semineri düzenlenecektir.  DEİK tarafından organize edilen özel anlaşma çerçevesinde, belli bir sayıya kadar olan katılımcılar uçak biletlerini yalnızca vergi ödeyerek temin edilebilecektir.

Latin Amerika, 5,7 trilyon doların üzerindeki GSYİH'sı ile dünya GSYİH'sının %6,5'unu temsil etmektedir. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu oranın %14-15 seviyelerine çıkması öngörülmektedir. Meksika 1,21 trilyon dolar GSYİH'sı ile Latin Amerika kıtasının en önemli ikinci/dünyanın en önemli 15'inci ülkesi olup, T.C. Ticaret Bakanlığımız tarafından 2016-2017 döneminde “Hedef Ülke” olarak belirlenmiştir. Dünyanın en büyük 13'üncü ihracatçısı ve ithalatçısı konumunda olan Meksika ile ülkemiz arasında otomotiv, elektrikli cihazlar, enerji, makine, iletken kablolar, motor parçaları, plastik, demir çelik, tıbbi cihazlar, kağıt, organik kimyasallar ve mücevher gibi birçok sektörde fırsatlar olabileceği düşünülmektedir.

Bu çerçevede; kısıtlı katılımla düzenlenecek heyet ziyaretine katılmak isteyen firmalarımızın https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/931/12901  adresinde yer alan kayıt formunu eksiksiz doldurarak en geç 28 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar DEİK'e iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

PAYLAŞ